Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на ремъци и маслен филтър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на ремъци и маслен филтър

Здравейте,
    Наскоро закупих Alfa Romeo 146 1.4 Т-Spark. Тъй като не знам в какво състояние е маслото и ангренажния ремък, реших да ги сменя. Доколкото разбрах, с ремъка трябва да сменя и ролките, които са по-скъпи. Може ли да ми дадете малко повече информация горе-долу колко ще ми излезнат частите + смяната в сервиз. Евентуално да ми препоръчате някой магазин за авточасти и сервиз, от който сте доволни. Всички съвети са добре дошли, защото имам (почти) нулева техническа грамотност.
    Благодаря!
    Alfa Romeo 146 1.4 T-Spark

Здрастиии.

Хубаво е в подписа да напишеш от кой град си.
    Иначе моя съвет е да се обърнеш към някой от сервизите, които фигурират във форума. Това с оглед на нулевата техническа грамотност.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
      Здрастиии.

Хубаво е в подписа да напишеш от кой град си.
      Иначе моя съвет е да се обърнеш към някой от сервизите, които фигурират във форума. Това с оглед на нулевата техническа грамотност.
      Здравей и благодаря за отговора.
      Много наскоро си направих и профила в този форум и не бях попълнил по-подробната информация. Това вече е поправено
      Относно сервизите - видях темите за тях, но искам мнение на някой който си е "патил", защото, примерно и Италианеца фигурира в списъка, но двама човека ми казаха че не са доволни от него.
      Искам, като ще сменям части, всичко да си е оригинално и качествено направено, а не майстора да си е "оставил пръстите" и да давам после пари за Пътна Помощ
      P.S. За около месец страшно се привързах към тая кола.
      Last edited by rattlesnake; d.m.y г., 15:36.

Comment

Първоначално публикувано от rattlesnake Покажи съобщение
        Здравей и благодаря за отговора.
        Много наскоро си направих и профила в този форум и не бях попълнил по-подробната информация. Това вече е поправено
        Относно сервизите - видях темите за тях, но искам мнение на някой който си е "патил", защото, примерно и Италианеца фигурира в списъка, но двама човека ми казаха че не са доволни от него.
        Искам, като ще сменям части, всичко да си е оригинално и качествено направено, а не майстора да си е "оставил пръстите" и да давам после пари за Пътна Помощ
        P.S. За около месец страшно се привързах към тая кола.
        Аз на моята ги смених преди 5 месеца. Ремъка на ''Бош'' и ролки на ''Ина'' Двете ролки с ремъка бяха около 225 лв. За работа колко ще ти вземат е относително. Около 50-80 лв.
        Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

Здравей, колега. Виж тук http://www.clubalfaromeo.com/forum/f...splay.php?f=26 сервизите, отзивите за тях, и си избери, който ти харесва повече и ти е по-близо. Имай в предвид, че за "оригинално и качествено" сервиза трябва да има съответните приспособления - пети за зацепване на ангренажния ремък например, освен това като сменяш ремъка и ролките, добре е да се смени и водната помпа и гарнитурата на капака на клапаните, т.к. при смяната се сваля и капака на клапаните, и голямата свещ на 1-ви цилиндър (тук също може да има изненади!). Не е лошо и ремонтен комплект на вариатора. Така че прочети, избери, позвъни и попитай. Не е нужно да купуваш нищо, преди да си уговорил ремонта. Скоро го правих пак упражнението... всичко е на 6 . Знаеш как е: „на вкус и цвят...„, така че крайния избор е твой. Ориентировъчни цени тук: http://axm-auto.com/index2.php?brand...l=46&modif=191 - те са по-скоро за справка.
          Last edited by serafim; d.m.y г., 22:40.
          sigpic
          Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Спрях се на магазина на Оборище.
            Ремък - 45 лева, на Дайко (казаха че били най-добрите, пък ще се чуе)
            Ролки - 90 лева едната, 59 другата, немски, на Ricambi.
            Според тях нямало такова нещо като ремък на Бош, свещи да, но ремъци - не. Както и да е.
            А нормално ли е да ми искат 80 и нещо лева за 4 литра масло (оригинална метална туба на Алфа Ромео) и препоръчвате ли ми да го взема, или мога да карам и на полусинтетика за 50 лева?

Comment

Спрях се на магазина на Оборище.
              Ремък - 45 лева, на Дайко (казаха че били най-добрите, пък ще се чуе)
              Ролки - 90 лева едната, 59 другата, немски, на Ricambi.
              Според тях нямало такова нещо като ремък на Бош, свещи да, но ремъци - не. Както и да е.
              А нормално ли е да ми искат 80 и нещо лева за 4 литра масло (оригинална метална туба на Алфа Ромео) и препоръчвате ли ми да го взема, или мога да карам и на полусинтетика за 50 лева?
              Има ремък и на Бош (поне интернета така показва ). Първо обаче се свържи с някой от сервизите, и после евентуално купувай части, т.к. някой сервизи сами си доставят части, и дават гаранция за работата си. Селенията 20к за съжаление си и е такава цената. Виж сервизите в раздела (линка по-горе), звънни където ти хреса, питай и тогава действай.
              sigpic

Comment

Аз лично монтирам Дайко от поне 8-9 години на всякакви марки и размлични мотори, досега издънка не е имало - винаги са си изкарвали годините и километрите, посочени от произвозводителя. А ролките е хубаво да бъдат или ИНА, или Дайко, или оригинални.
                Избягвай Бреда и други евтинджоси, защото носят само неприятности.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Разбира се, че няма да взимам евтинджоси, няма да поемам излишни рискове, само и само да спестя 20 лева.
                  Колата съм оставил на сервиз днес, довечера ще я взема и ще споделя мнение.
                  Сервизът се намира в гр.София, точно на обръщалото на 604, в гара Искър.
                  Last edited by rattlesnake; d.m.y г., 11:31. Основание: Пълен член

Comment

Колега... какви са впечатленията?
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
                      Колега... какви са впечатленията?
                      Доста добри! Много професионално работи момчето (доколкото имам право да го наричам момче, все пак е доста по-възрастен). Начетка ми самочувствието, като каза че от години не е виждал толкова запазена Алфа, както и че наистина е на 53000 километра (което не ми се вярваше, все пак е 98' година), но отвътре всичко ѝ е запазено, все едно току-що е купувана от магазин. Дори и ремъка не е имало нужда да се сменя, защото току-що е бил сменен (продавачът ми го каза това, но за да съм по-сигурен...)
                      За сега не мога да се оплача от него, няма особена, да не кажа никаква, разлика. Просто карам малко по-спокойно като знам че е нов.
                      Сега остава единствено и климатика да оправя, че когато е на празен ход, или на около 1к оборота и почва да издава странен шум, някакъв резонанс, който е възможно да е от електромагнита, но това ще е по-натам, сега не е толкова спешно.
                      Last edited by rattlesnake; d.m.y г., 21:58.

Comment

Доста добри! Много професионално работи момчето (доколкото имам право да го наричам момче, все пак е доста по-възрастен). Начетка ми самочувствието, като каза че от години не е виждал толкова запазена Алфа, както и че наистина е на 53000 километра (което не ми се вярваше, все пак е 98' година), но отвътре всичко ѝ е запазено, все едно току-що е купувана от магазин. Дори и ремъка не е имало нужда да се сменя, защото току-що е бил сменен (продавачът ми го каза това, но за да съм по-сигурен...)
                        За сега не мога да се оплача от него, няма особена, да не кажа никаква, разлика. Просто карам малко по-спокойно като знам че е нов.
                        Сега остава единствено и климатика да оправя, че когато е на празен ход, или на около 1к оборота и почва да издава странен шум, някакъв резонанс, който е възможно да е от електромагнита, но това ще е по-натам, сега не е толкова спешно.
                        А мотора със специализирани инструменти ли ти го зацепиха или с рисунки. Добре е да знаеш, че тези мотори нямат белези, и за зацепванито има спезиализиран инструмент, който в 95 процента от сервизите го нямат.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                          А мотора със специализирани инструменти ли ти го зацепиха или с рисунки. Добре е да знаеш, че тези мотори нямат белези, и за зацепванито има спезиализиран инструмент, който в 95 процента от сервизите го нямат.
                          За това не мога да кажа вече, не бях през цялото време, докато е сменял ремъка и не знам дали има или няма инструмент. Но щом в 95% нямат, сигурно и той няма.
                          Както казах малко по-нагоре, малко много съм куц по техническата част, за какво зацепване става дума? За синхронизация на зъбците на ремъка ли?

Comment

Тук е покзано - макар че колкото и да е снимано подробно, тънкостите са "заобиколени"...
                            http://www.youtube.com/watch?v=KBTJa8ue7lU
                            http://www.youtube.com/watch?v=l5Rj6yYQ9F4
                            http://www.youtube.com/watch?v=L1_FOOTfytM
                            http://www.youtube.com/watch?v=eUsKGLT2cTI
                            http://www.youtube.com/watch?v=13IG171APRg
                            http://www.youtube.com/watch?v=TJVeHHDxLpY
                            http://www.youtube.com/watch?v=tdPlt2U8Svg
                            http://www.youtube.com/watch?v=1SgCM4LTnc4
                            sigpic

Comment

Благодаря ти за съдействието, ще ги прегледам!

Comment

Working...
                              X